Harmonica schaduwdoek

Meestal gebruik je harmonica schaduwdoek in combinatie met een pergola. Het doek wordt via metalen draden over de pergola gespannen. Door middel van katrollen en een touw kun je het doek open en dicht schuiven, zoals bij een harmonica. Het wordt ook wel wavesail genoemd, vanwege het golvende uiterlijk. Het grote voordeel van deze constructie is dat je heel gemakkelijk en snel schaduw kunt creëren als de zon even te fel wordt. En als je wel weer in de zon wilt zitten, dan schuif je het dak even simpel wel open.

No products were found matching your selection.


Een harmonica schaduwdoek is hip

Schaduwdoeken zijn helemaal hip. Het concept is overgewaaid uit warme landen, zoals Australië en Zuid Afrika. Daar worden katoenen doeken opgehangen om mensen tegen de zon te beschermen. Met het wisselvallige weer in Nederland is katoen geen geschikt materiaal, dus hier zijn steviger materialen verkrijgbaar. Ze kunnen waterdoorlatend of waterdicht zijn. Een pergola met harmonicadoek staat verrassend leuk in de tuin of op het terras en zorgt ook meteen voor een vakantiesfeertje. De doeken zijn verkrijgbaar in allerlei mooie en trendy kleuren. Er is dus altijd eentje die perfect past bij jouw terras of tuin.

Bescherming tegen de zon

Het schaduwdoek is natuurlijk niet alleen maar een fashion item. Het is op de eerste plaats een manier om schaduw te creëren en bescherming te bieden tegen felle zon. Het doek houdt een deel van de stralen van de zon tegen. Je verbrandt hierdoor minder snel. Ook is het soms prettig om wel buiten te kunnen zijn, maar niet in de directe zon te hoeven zitten. Op deze manier kun je zelf zorgen voor schaduw op de momenten dat jij die nodig hebt. Je kunt het doek ook half opzij schuiven, dan heb je zon en schaduw tegelijk.