Harmonicadoek

Een harmonicadoek kan in principe los van een pergola worden opgehangen, maar wordt vaak in combinatie hiermee gebruikt. Harmonicadoek wordt ook wel wavesail genoemd. Het is in feite een schaduwdoek, dat je gebruikt om schaduw te creƫren in je tuin op warme dagen met felle zon. Het doek wordt doorgaans geleverd met alle benodigdheden om het te bevestigen, zoals baleinen en katrollen. Als je het doek hebt opgehangen, dan kun je het via een touw gemakkelijk open en dicht trekken als een harmonica, vandaar ook de naam


Een harmonicadoek is sfeervol en flexibel

Het golvende uiterlijk van het harmonicadoek zorgt meteen voor een gezellige, sfeervolle uitstraling in de tuin. Het is in allerlei mooie en hippe kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd een doek dat helemaal bij jouw tuin of terras past. Je kunt kiezen voor een rustige, onopvallende kleur of juist voor een felle eyecatcher. Het harmonicadoek is een goed alternatief voor een parasol. Het neemt minder ruimte in, kan blijven hangen en het is heel eenvoudig te bedienen. Als je even wat meer of minder zon wilt, dan kun je dit simpel regelen met het touw. Bedenk bij de aankoop wel of je een waterdicht of waterdoorlatend doek wilt.

Veilig van de zon genieten

Een harmonicadoek is natuurlijk niet alleen maar bedoeld voor de gezelligheid. In eerste instantie zijn zij bedoeld als bescherming tegen de felle zon. Het doek zorgt ervoor dat Uv-stralen voor een groot deel worden tegengehouden. Zo verbrand je minder snel of niet. Daarnaast is het natuurlijk gewoon prettig om even aan de felle zon te kunnen ontsnappen, maar wel lekker in de tuin te kunnen blijven. Je kunt het doek ook voor een deel uitschuiven, zodat zonaanbidders in de zon kunnen zitten, terwijl mensen die liever wat koeler blijven onder het doek kunnen zitten.