Pergola met doek

Het is natuurlijk heerlijk om van de zon te genieten, maar soms kan het wel heel erg warm worden. Op die momenten is het fijn als je snel en eenvoudig een beetje schaduw kunt creëren. Een pergola met harmonicadoek is een ideale manier om voor schaduw te zorgen als het nodig is. En als je wel in de zon wilt zitten, dan schuif je het doek gewoon open. Harmonicadoek heet ook wel wavesail. Zoals de naam al aangeeft kan het doek als een harmonica in en uit elkaar worden geschoven.

No products were found matching your selection.


Trendy en veilig van de zomer genieten

Een pergola met doek is heel modieus. Je kunt doeken kopen in allerlei leuke kleuren. Het is dus niet alleen handig, maar ook heel sfeervol. Het doek zorgt ervoor dat Uv-stralen van de zon grotendeels worden geblokkeerd, waardoor je minder snel verbrandt. Onder het schuifdak zit je een stuk koeler dan in de directe zon. Zeker op het heetst van de dag is het daarom goed toeven onder de pergola. En als je weer behoefte krijgt aan zon, dan schuif je het dak gewoon open. Dit gaat heel eenvoudig met een touw. Je kunt het harmonicadoek ook voor een deel opzij schuiven, zodat je zowel een schaduwrijke als zonnige plek hebt om te zitten.

Praktisch en gezellig

Een pergola met een doek erover geeft de tuin een gezellige uitstraling. Er is altijd een kleur te vinden die helemaal bij jouw tuin of terras past. Het is een goed alternatief voor een parasol. Een parasol neemt door de voet vrij veel ruimte in en is moeilijk te verplaatsen, omdat de voet vaak ook nog eens zwaar is. Meestal is ook de oppervlakte aan schaduw die een parasol creëert minder groot dan bij een schaduwdoek. Het harmonicadoek is precies zo in te stellen als jij dat wilt.