Pergola met schuifdak

In de zomer kan het flink warm worden in de tuin of op het terras. De zon kan te fel zijn om in te zitten. Een pergola met schuifdak kan schaduw en verkoeling bieden op de momenten dat je dat nodig hebt. Wanneer je wel van de zon wilt genieten, dan kun je het dak gewoon open schuiven. Het schuifdak is in de meeste gevallen een harmonicadoek, ook wel wavesail genoemd. Het doek dankt zijn naam aan dat het als een harmonica in en uit elkaar geschoven kan worden.

No products were found matching your selection.


Comfortabel van de zomer genieten

Een harmonicadoek is een schaduwdoek. Door het open en dicht te schuiven creëer je naar believen schaduw in de tuin of op het terras. De benodigdheden om het doek op te hangen worden doorgaans meegeleverd. Het doek blokkeert voor een deel de schadelijke stralen van de zon, de Uv-stralen. Hierdoor maak je de kans op verbranden een stuk kleiner. Een pergola met schuifdoek is een handige manier om van de buitenlucht te genieten, zonder last te hebben van de felle zon. Het is ook mogelijk om het dak slechts gedeeltelijk af te sluiten, zodat mensen die wel in de zon willen zitten dit ook gewoon kunnen. Zo is er voor iedereen een ideale zitplaats.

Sfeervol schaduw creëren

Een pergola met harmonicadoek staat heel gezellig in de tuin. Het is echt een sfeervolle eyecatcher, die meteen een vakantiegevoel oproept. De doeken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus je kunt altijd een vinden die helemaal past bij jouw terras of tuin. Het ziet er mooier uit dan de klassieke parasol en neemt ook minder ruimte in. De parasol heeft immers een grote, zware voet. Het schuifdak van de pergola is eenvoudig te bedienen met een touw, dus je kunt op elk moment meer of minder zon toelaten.