Een schaduwdoek driehoek past bijna altijd

Het gebruik van schaduwdoeken is overgewaaid uit landen als Zuid Afrika en Australië. Een schaduwdoek hang je op, zodat deze boven je tuin of terras komt te hangen. Op deze manier ontstaat er schaduw, zodat je even kunt ontsnappen aan de zon. Dit is gezond voor je huid en ook een stuk koeler. Het doek houdt namelijk veel van de zonnestralen tegen, waardoor je minder snel verbrandt en het minder warm is onder het doek dan daarbuiten. Zo kun je veilig en comfortabel buiten zitten. Een schaduwdoek driehoek past bijna overal, omdat deze minder ruimte inneemt dan een vierkant of rechthoek. Ook is het handig dat je met een driehoek zowel schaduw kan creëren als een zonnig deel behouden.


Niet alleen handig, maar ook hip

Het schaduwdoek is niet alleen maar handig, het staat ook nog eens hartstikke leuk in de tuin of op een terras. Je creëert een sfeervolle plek waar je meteen een vakantiegevoel krijgt. De doeken zijn in allerlei leuke kleuren te verkrijgen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere doeken naast elkaar op te hangen. Dit staat speels en je hebt meer oppervlakte aan schaduw. Naast driehoekig schaduwdoek zijn ook de vierkante en rechthoekige erg in trek.

Duurzaam en gemakkelijk

Een zonnedoek is gemakkelijk in gebruik. Je kunt het zelf ophangen en je hoeft het niet na ieder gebruik op te bergen. Vaak kan het doek de hele zomer blijven hangen en sommige varianten zelfs het hele jaar. Je kunt ze ook gemakkelijk reinigen. Dit zijn enkele voordelen ten opzichte van een parasol. Deze neemt door de voet veel ruimte in en moet je vaak wel opbergen. Een parasol zorgt ook voor een minder groot oppervlak aan schaduw dan een schaduwdoek. Schaduwdoeken bestaan ook waterdicht, zodat je ook in de regen buiten kunt zitten.