Een schaduwdoek op maat past in elke tuin

Schaduwdoeken raken steeds meer in trek in Nederland. Dat is niet zo gek, want het is een goed en vooral sfeervol alternatief voor de parasol. Het doek span je over je tuin of terras. Onder het doek ontstaat een plek waar je in de schaduw kunt zitten. Zo kun je even aan de ergste warmte van de zon ontsnappen en bovendien je huid beschermen tegen de schadelijke straling. Schaduwdoeken zijn te koop in allerlei soorten, kleuren en maten, maar je kunt ze ook op maat laten maken.


Waarom een schaduwdoek op maat laten maken?

Er zijn schaduwdoeken te koop in allerlei standaardformaten en -vormen. In veel gevallen kun je hier prima mee uit de voeten, maar in sommige gevallen heb je een doek op maat nodig. Dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte van je tuin of terras. Ook heb je misschien speciale wensen als het gaat om de vorm, de kleur of het materiaal. In die gevallen kun je een offerte aanvragen voor een op maat gemaakt schaduwdoek.

Praktisch in gebruik, sfeervol om te zien

Schaduwdoek is gemakkelijk om op te hangen en om te gebruiken. Je kunt het bevestigen aan de gevel, aan palen of op een pergola. De materialen zijn afgestemd op het Nederlandse weer, dus je kunt het doek vaak de hele zomer en soms zelfs het hele jaar laten hangen. Je hoeft het dus niet telkens op te bergen. Het materiaal is ook gemakkelijk te reinigen. Maar schaduwdoek is niet alleen heel praktisch, het is ook een manier om extra sfeer te creƫren in je tuin of op je terras. Het staat namelijk verrassend gezellig. Je kunt zelf een leuke kleur kiezen die helemaal bij jouw smaak past. Je tuin wordt zo nog meer een verlengstuk van je huis.