Een schaduwdoek rechthoek, vierkant of driehoek

Een schaduwdoek hang je over je tuin of terras om op die manier schaduw en verkoeling te creƫren. Zo kun je lekker buiten zitten zonder last te hebben van de felle zon. Het doek bevestig je aan bijvoorbeeld de gevel of aan palen. Schaduwdoeken worden steeds populairder in Nederland, omdat zij een goed alternatief zijn voor een parasol. Een doek neemt minder ruimte in, kan gemakkelijk worden opgeborgen en worden schoongemaakt. Als je kiest voor een waterdichte variant, dan kun je ook bij lichte regen lekker buiten blijven. Populaire vormen zijn rechthoekig, vierkant of driehoekig.


Trendy kleuren, soorten en maten

Schaduw en verkoeling zijn het voornaamste doel van het zonnedoek, maar het is natuurlijk wel zo prettig als het er ook nog leuk uitziet. Tegenwoordig zijn de doeken in veel verschillende kleuren en materialen te koop. Er is dus altijd wel een versie die helemaal aansluit bij jouw tuin of terras. Een schaduwdoek rechthoek is een echte eyecatcher die je tuin een vakantiesfeer kan geven. Zo zit je er dus de hele zomer hip bij, terwijl je er ondertussen voor zorgt dat je niet verbrandt. Dat is wel zo gezond voor je huid.

Rechthoekig doek is veelzijdig

Er bestaan vaste, oprolbare en verschuifbare schaduwdoeken. Bij al deze varianten is de rechthoek een goede keuze; door zijn vorm kan het doek gemakkelijk worden opgerold of uitgeschoven worden. Het vaste doek span je strak en het blijft ook op die manier hangen. Een verschuifbare variant is daarin praktischer, omdat deze open en dicht geschoven kan worden. Zo kun je op ieder moment bepalen of je meer of juist minder zon wilt. Een oprolbaar doek gebruik je vooral als je de laaghangende zon wilt buitensluiten of als je inkijk in je tuin of op je terras wilt voorkomen.