Schaduwdoek vierkant

Met een schaduwdoek of zonnedoek kun je op een gemakkelijke manier een plek met schaduw creëren in je tuin of op je terras. Het doek wordt opgehangen aan bijvoorbeeld de gevel, aan palen of aan een pergola. Zo kun je in de zomer prettig buiten zijn zonder in de directe zon te hoeven zitten. Dit is zowel comfortabel als gezond voor de huid, omdat de huid in de schaduw minder snel verbrandt.


Voordelen als het schaduwdoek vierkant is

Als een schaduwdoek vierkant is kun je er alle kanten mee uit. Het past in bijna elke tuin of op bijna elk terras. Ook bestaan er verschillende soorten. Je kunt kiezen voor vaste, oprolbare of verschuifbare schaduwdoeken. De vaste hang je aan de hoeken vast aan een gevel of paal. Het doek kan dan niet meer verschoven worden. Als je op sommige momenten wel van de zon wilt genieten, dan is een verschuifbaar doek meer iets voor jou. Dit doek loopt via metalen draden waardoor het uitgeschoven kan worden, maar ook helemaal ingeschoven. Zo kun je precies bepalen hoeveel zon je toelaat. De oprolbare varianten zijn er om bescherming te geven tegen laaghangende zon. Ook is het een handige manier om inkijk te voorkomen. Zo zorg je ervoor dat buren of voorbijgangers niet zomaar in je tuin kunnen kijken.

Modieuze zonwering

Schaduwdoeken zijn niet alleen heel praktisch, ze staan ook erg leuk op het terras of in je tuin. De overkapping zorgt voor een knusse sfeer die ook meteen een vakantiegevoel geeft. Je kunt ze vinden in allerlei kleuren en vormen. Je kunt ook verschillende soorten of kleuren combineren voor een speels effect. Voor boven een pergola is een harmonicadoek erg mooi en sfeervol. Dit doek kun je met behulp van een touw gemakkelijk in- en uitschuiven.