Is het handig als een schaduwdoek waterdicht is?

Ze zijn bedacht in warme landen waar de zon erg fel is. Er worden daar katoenen doeken over tuin of terras gespannen om bescherming te bieden tegen de zon. Inmiddels zijn deze doeken ook in Nederland heel populair. Alleen zijn de weersomstandigheden in Nederland natuurlijk een stuk wisselvalliger. Het katoen is daarom vervangen voor andere materialen, want het is handig als je schaduwdoek waterdicht is. Overigens bestaan er ook waterdoorlatende varianten. Je kunt dus zelf bepalen wat jouw voorkeur heeft.

No products were found matching your selection.


Handig bij zon en regen

Met een doek kun je gemakkelijk een sfeervolle, schaduwrijke plek creƫren in je tuin of op je terras. Zeker op het heetst van de dag is het verstandig om niet in de directe zon te zitten, omdat dit schadelijk kan zijn voor je huid. Met behulp van het doek kun je veilig buiten zitten. Een groot voordeel als je schaduwdoek waterdicht is, is dat je ook buiten kunt blijven als het regent. Dit is handig als je buiten een feestje geeft en het gaat onverwacht regenen. Het doek houdt ook alles wat eronder staat, zoals tuinmeubelen, droog. Dit is een van de voordelen ten opzichte van een parasol. Een doek neemt ook minder ruimte in en kan eenvoudiger worden opgeborgen dan een parasol.

Tips bij het ophangen

Let er wel op dat je een waterdicht schaduwdoek altijd iets schuin ophangt, zodat het water eraf kan lopen. Als het doek namelijk niet helemaal strak is gespannen, dan kan er water verzamelen op het doek. Door het gewicht kan het doek scheuren of losgetrokken worden van de bevestigingspunten. Hierdoor kan het materiaal beschadigd raken. Als je het doek echter goed bevestigd, dan kan het in principe de hele zomer blijven hangen. Je hoeft het dus niet telkens na gebruik op te ruimen.