Terrasoverkapping doek

In de zomer is het fijn om buiten te zijn, maar als de zon fel schijnt kan het al snel te warm worden. Het is dan handig als je zelf voor wat schaduw kunt zorgen. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk met een schaduwdoek. Dit doek bevestig je bijvoorbeeld aan de gevel of aan palen. Het voordeel van voor een terrasoverkapping doek te gebruiken, is dat het weinig ruimte inneemt. Een parasol heeft bijvoorbeeld vaak een grote, zware voet. De doeken zijn in verschillende soorten, kleuren en vormen te koop.

No products were found matching your selection.


Waarom een terrasoverkapping?

Het belangrijkste doel van het schaduwdoek is het creƫren van schaduw en verkoeling op momenten dat de zon erg fel en warm is. Vooral op het heetst van de dag is de kans op verbranden groot en kan de warmte oncomfortabel worden. Het doek houdt de schadelijke straling van de zon voor een deel tegen. Hierdoor treedt minder snel verbranding op en zal het onder de overkapping een stuk koeler aanvoelen dan daarbuiten.

Welke schaduwdoeken zijn er?

Er bestaan drie typen schaduwdoeken: vaste, oprolbare en verschuifbare. De vaste zijn meestal vierkant, driehoekig of een driehoek met een hoek van negentig graden. Ze bestaan zowel waterdicht als waterdoorlatend. Een vast schaduwdoek mag alleen in de zomer blijven hangen. De verschuifbare doeken lopen over roestvrijstalen draden. Over die draden kun je het doek dan in- en uitschuiven. Ze mogen het gehele jaar blijven hangen. Een oprolbaar doek wordt vooral met name opgehangen tegen laaghangende zon of om inkijk te voorkomen.

Handig en trendy

Als je als terrasoverkapping doek gebruikt ben je niet alleen handig bezig, maar ook trendy. De doeken zijn namelijk hip en in allerlei kleuren verkrijgbaar. Er is altijd wel een te vinden die bij jouw terras past. Het doek zorgt voor een onmiddellijk vakantiegevoel.